Va rog daca stiti, spuneti-mi ce nume au aceste plante , ca sa ma pot documenta despre ingrijirea lor.
La cea cu frunze ondulate (curbe), am primit numele, este cryptocereus (Selenicereus anthonyanus). Am gasit pe net ca face flori stelate superbe, rosii cu alb. Multumesc celor care m-au ajutat ! Este membru al familiei de cactuși cu înflorire de noapte. Aceasta planta cu frunze zimțate, cactusul cu oase de pește, se găsește în habitatul său în grupuri, care atârnă de copaci. Are originea în Mexic, unde pădurile tropicale tropicale creează un mediu umed. Infloreste noaptea si floarea tine doar o zi.
La cea galbena cu flori sferice, denumirea populara am gasit-o ca fiind "Marita-ma mama", sau Rudbeckia Laciniata Goldquelle. Infloreste de la inceput de iulie aprox. 10 iulie), pana toamna. Dupa ce trec florile si i se usuca si frunzele, toate tijele plantei, pot fi taiate de la nivelul solului, primavara crescand altele noi). - (A NU SE CONFUNDA CU Kerria japonica Pleniflora sau Trandafirul Domnesc, care face flori galbene identice ca aspect, dar are florile putin mai mici ca la Rudbeckia, si infloreste de la mijlocul lui aprilie, pana in iunie. Are inaltimea tufei mai mare si frunze diferite. Înflorește pe lemnul anului precedent, așa că tăiați primăvara după înflorire, ca sa aiba timp pana toamna sa-i creasca tijele/ramurile noi, pe care va inflori in urmatorul an).
Pomul 2, a iesit singur, nepus de noi. Nu sunt astfel de pomi prin zona. Intr-un an, am vrut sa renuntam la el si l-am taiat la 1 cm deasupra pamantului. Nu am putut sa-i scoatem radacinile, deoarece a crescut langa un ghiveci mare si greu care nu poate fi mutat din acel loc, in care avem un brad. Desi l-am taiat la 1 cm deasupra pamantului, din martie pana in august, a crescut 4-5 metri inaltime. Face frunze crestate si necrestate. Pe aceeasi craca poti gasi si frunze crestate si necrestate. Unele craci au frunzele noi din varf, crestate, alte craci din acelasi pom, au frunzele noi din varf, necrestate.
Planta cu frunze lungi carnoase cu dungi orizontale, care seamana cu limba soacrei, am aflat ca este din familia bromeliilor si se numeste Vriesea. Multumesc AdinaIoana ! Fara tine, nici azi nu stiam numele ei.
Multumesc ! O caut cu mult timp inainte sa ii postez poza. Acum am vazut raspunsul si pot sa ma bucur in sfarsit ca ii stiu numele. O primisem de la cineva care o avea de la altcineva ......, asa ca nu am putut afla numele ei sa citesc cum se ingrijeste. In final mi-a murit. Mi-a placut mult de ea. Multumesc !
Nu cred ca este dud. Pe internet, frunzele de dud arata putin diferit.
Nu cred ca este dud si ptr. ca am vazut intr-un parc un pom batran cu frunzele exact la fel. Si cand am intrebat-o pe o doamna care ingrijeste acel pom, cum se numeste, mi-a spus alt nume. Oricum nu este nici ce mi-a spus ea, dar daca era dud, era imposibil sa nu vada fructele de dud in atatia ani de cand lucra acolo. Si mai ales, nu avea cum sa nu vada mizeria facuta de dudele care cad pe jos.
Stiu ca seamama cu Kerria, dar nu este. Kerria are florile mai mici si frunzele sunt diferite. Frunzele sunt mult mai mici si rare la Kerria. Multumesc oricum !
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.